Fill out my online form.

SR5 overbeviser i den nye Renault Kangoo Rapid

Under LCV-showet om den nye Renault Kangoo Rapid vekket denne oppmerksomhet ikke bare på grunn av sin attraktive design og mest moderne teknologi. Hvilken rolle SR5 innehar, leser du i dette bidraget.

Da Renault på pressekonferansen om årets presentasjon av nyhetene om de lette nyttekjøretøyene presenterte den nye Kangoo Rapid, ble offentligheten temmelig overrasket: Kangoo Rapid er ikke bare del av den nye elbilparken, den franske bilprodusenten utvider dermed ytterliggere sin posisjon som europeisk markedsleder for rent elektriske lette nyttekjøretøyer. Et highlight var det såkalte “Open Sesame by Renault”.

Derfor heter det hos Kangoo fra nå av “Sesam, lukk deg opp”, fordi Renault Kangoo Rapid står i startgropen med den bredeste lasteåpningen på siden i segmentet til de lette nyttekjøretøyene / klassen til kompakttransportere. Dette er mulig på grunn av den manglende B-stolpen. Den innovative lasteåpningen er dobbeltså bred som hittil (1,45 meter), og dermed er det å laste kjøretøyet så enkelt som aldri før.

Men dette var på langt nær alt: Da Jean-Louis Wiedeman, salgsdirektør Vans Groupe Renault, åpnet sesamet til Kangoo Rapid under LCV-showet, dukker det opp enda en innovasjon: SR5 rotasjonshyllen, utviklet av Sortimo.

Bilinnredning³ – innovasjonen i transporteren

Konstruksjonen som er installert i show-kjøretøyet er til nå absolutt enestående, og viser komplett nye muligheter når det gjelder effektiv bruk av lasterommet samt ergonomisk tilgang. Dette er kun mulig på grunn av den manglende B-stolpen til Kangoo Rapid.

I tillegg til den kjente, regulære utbyggingen av et nyttekjøretøy med en bilinnredning der det er plassert en hylle hver på sjåfør- og passasjersiden til kjøretøyet, ble Kangoo Rapid utvidet med en tredje hylle – SR5-rotasjonshyllen. Denne er montert med skrueforbindelser direkte på sperregitteret bak førerhuset.

Utfordringen i konstruksjonen av rotasjonshyllen var å utvikle en enkel rotasjonsmekanisme som garanterer et sikkert og pålitelig feste av hyllen under kjøring. Her kunne vi hos Sortimo dra nytte av vår mangeårige erfaring og ekspertise fra gjennomførte krasjtester.

Med fire sikringsbolter – respektive oppe og nede på sperregitteret, med en spaklås på bilgulvet samt et sikkerhetsbeltet i det øvre hylleområdet – er hyllen festet sikkert under kjøring. Først når alle fire forriglinger er låst opp, kan hyllen dreies manuelt uten problemer med kun én hånd.

Er man på arbeidsstedet vippes passasjersetet forover. Med noen få håndgrep er rotasjonshyllen løsnet ut av sin forankring. Via sperregitterets svingmekanisme svinges den opp helt enkelt og dreies til den posisjonen der det er mulig å komme til innholdet fra utsiden.

Når arbeidet er ferdig, svinges rotasjonshyllen før kjøringen tilbake til utgangsposisjonen og låses deretter. De fire sikringsinnretningene sørger for at hyllen forblir sikkert festet under kjøring.

Her kan du se live-presentasjonen av SR5 rotasjonshyllen til Renault LCV-showet fra Renault:

Etter kundens behov kan SR5 rotasjonshyllen selvfølgelig også utstyres med BOXX-er, skuffer eller hyller.

Merverdier for håndverket

Den romslige tilgangen til innholdet i lasterommet via sidedørene åpner fullstendig nye muligheter for håndverkerne og serviceteknikerne som prinsipielt ville foretrekke et kompakt nyttekjøretøy, men som må ta til takke med en større transporter på grunn av den manglende oppbevaringsplassen. Takket være den innovative SR5 rotasjonshyllen har Kangoo Rapid omtrent den samme lastkapasiteten som for eksempel en Renault Trafic.

Renault Kangoo Rapid inkludert innovativ SR5 rotasjonshylle er derfor egnet for alle typer håndwerk med stort transportbehov og der det er konstant behov for å komme til i det daglige arbeidet som for eksempel i VVS- eller elektrobransjen, men også på området vedlikehold og anlegg.

Håndverkere og serviceteknikere drar nytte av denne innovasjonen på flere måter:

 • Direkte tilgang: Den direkte tilgangen fra utsiden har ergonomiske fordeler for anvenderen fordi det ikke er nødvendig å stige inn i kjøretøyet for å komme til innholdet i hyllen.
 • Sikker tilgang: Spesielt midt i byen eller på sterkt trafikkerte veier sørger tilgangen via sidedørene for å arbeide komfortabelt og sikkert direkte ved kjøretøyet.
 • Enkel håndtering: Rotasjonshyllens posisjonering krever kun noen få håndgrep for å få den i den rette posisjonen. 
  Video rotasjon
 • Maksimal plassutnyttelse: I motsetning til konvensjonelt utstyrte nyttekjøretøyer med “kun” to hylleblokker til høyre og venstre, tilbyr Renault Kangoo Rapid med integreringen av rotasjonshyllen med en bredde på 1 meter rundt 60 % mer oppbevaringsplass. Dermed kan den disponible plassen selv i det kompakte lille transportkjøretøyet utnyttes optimalt.
  Her kommer også fordelene til SR5 tydelig frem, fordi til tross for plasseringen av en tredje hylle i hekkområdet er det fortsatt nok plass på lastrommet til en europall. 
 • Sikkerhet for passasjerene: Den nye Renault Kangoo Rapid ble konstruert slik at passasjerene er maksimalt beskyttet selv i tilfelle et krasj. Den massive skilleveggen er konstruert slik at passasjerene er maksimalt beskyttet selv i tilfelle et krasj.
 • Økonomisk plusspunkt: Takket være “Open Sesame”-funksjonen og den integrerte rotasjonshyllen tilbyr Renault Kangoo Rapid deg oppbevaringsplassen til et stort nyttekjøretøy, men til prisen av et kompakt lite transportkjøretøy.

Sortimo løsninger for Renault Rapid

Renault Kangoo Rapid skal lanseres på markedet i juni 2021. Om Renault Kangoo Rapid også skal være tilgjengelig med Sortimo SR5 rotasjonshyllen, får du vite i rett tid via våre velkjente kommunikasjonskanaler. Det beste er at du melder deg på nyhetsbrevet vårt for å ikke gå glipp av viktig informasjon og aktuelle tilbud rundt Sortimo-verden:

Derimot kan vi si med sikkerhet at vi allerede ved salgsstart av Renault Rapid vil ha løsninger for gulv- og veggbekledninger og at vi kan foreta bransjespesifikke planleggelser av bilinnredningene. På grunn av den gode kontakten med Renault har vi i rett tid kunnet registrere alle dimensjonene og utføre prøveoppbygginger, slik at vi er godt forberedt til dine forespørsler – selv om det handler om helt individuelle spesialløsninger.

Vårt Customer Service Center står til disposisjon for alle forespørsler, eller du kan kontakte din kontaktpartner:

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

 • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
  Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.