Fill out my online form.

Elektromobilitet for fagarbeideren: Praktisk sjekk med Sortimo og Mercedes-Benz

Velegnet til daglig bruk med bilinnredningen fra Sortimo og Mercedes-Benz Vans

De siste månedene har håndverkere i regionen rundt Augsburg kunnet teste en av totalt to Mercedes-Benz eVito utstyrt med SR5-bilinnredning av høy kvalitet, i opptil to uker. Over 20 kunder fra et bredt spekter av bransjer brukte eVito og kunne teste kjøretøyets kompatibilitet og utstyr i hverdagen. Prosjektet ble meget godt mottatt av mange interesserte parter, slik at etter den første testfasen ble prosjektet utvidet til slutten av mars 2023. Emnet har også fått mye mediedekning, som igjen viser viktigheten og tilstedeværelsen av elektromobilitet i faglærte bransjer. Les denne artikkelen for å finne ut hvilke funn som har dukket opp fra prosjektet og hva brukerne har å si om den praktiske sjekken.

Hva er målene bak prosjektet?

To hovedmål ble fulgt opp med det felles prosjektet. På den ene siden ønsker vi, Sortimo, sammen med Mercedes-Benz Vans, å utdype vår forståelse av behovene og kravene til målgruppene og utvide vår kunnskap med hensyn til de ulike næringene. På den andre siden, innenfor rammen av dette prosjektet, ønsket vi å tilby håndverkere fra regionen muligheten til å teste en elektrisk varebil i sitt daglige arbeid og dermed styrke aksept med hensyn til integrerbarhet av elektromobilitet. Mange håndverkere er opptatt av temaet elektriske varebiler, men terskelen for å bytte fra en arbeidsbil med forbrenningsmotor til et elektrisk kjøretøy er ofte svært høy. Dette er grunnen til at vi lanserte prosjektet: Vi ønsker å tilby en mulighet til å teste eVito ikke bare som en prøvekjøring, men under virkelige forhold i hverdagen.

 

Vi tilbyr integrerte og fleksible utvidelsesløsninger for et bredt spekter av bransjer som kan tilpasses nøyaktig til kundens behov og best mulig bruk av kjøretøyets lasterom. Det felles prosjektet med Mercedes-Benz Vans er ment å vise våre kunder at disse løsningene også fungerer utmerket i praksis med batteridrevne varebiler. Plasseringen på Innovasjonssenteret vårt illustrerer den fremtidige levedyktigheten til dette felles tilbudet.

Reinhold Braun Administrerende direktør i Sortimo International GmbH

Prosjektoppsettet – Hva fikk testerne prøve?

Høyeste standard med kvalitetsløftene til Sortimo og Mercedes-Benz

Til en pris på bare 56 € per uke (pris pluss MVA) mottok brukerne de høyeste standardene både fra Mercedes-Benz, i form av den nye eVito, og fra Sortimo gjennom SR5- bilinnredningen som ble installert i kjøretøyet.

Høydepunktene i den nye Mercedes-Benz eVito:

 • Svært effektiv elektrisk motor med maksimalt 85 kW (116 hk) (kontinuerlig effekt 70 kW (95 hk)) og opptil 360 Nm dreiemoment
 • 60 kWh brukbar batterikapasitet
 • Strømforbruk 27.2-21.3 kWh / 100 km
 • Ladestrøm opptil 11 kW (AC-lading) eller 80 kW3 (DC-hurtiglading)
 • 4-års integrert vedlikeholdspakke og 8-års batterisertifikat
 • Ubegrenset ladevolum på 6.6m³
 • Ekstern ladestyring og forhåndskonfigurering
 • 4 stadier for energigjenvinning

SR5 utstyr i bilen

 • SR5 utstyr i bilen for maksimal økning i produktiviteten
 • Maksimal bruk av lasteromet for mer lagringsplass
 • Smart ekstrautstyr – gjennom ulike hylle-, sortiment- og skuffeelementer i alle tenkelige størrelser
 • Kan individuelt tilpasses
 • Bruk av robuste materialer av høy kvalitet

Hva sier kundene etter to uker med praktisk testing?

Hver testfase ble etterfulgt av en ca 45-minutters tilbakemeldingsøkt der brukerne kunne dele sine erfaringer i en åpen diskusjon.

De viktigste temaene som ble behandlet og diskutert her var lading, rekkevidde, kjøretøy, utstyr, bærekraft og ytre påvirkning.

For et glimt av funnene, klikk her:

Lading

 • Lading ble hovedsakelig gjort via private ladepunkter i selskapene eller hos ansatte – så ofte egne PV-systemer var tilgjengelige
 • Ladeinfrastrukturen anses fortsatt som kritisk, da den fortsatt har et betydelig potensial for utvidelse

Rekkevidde

 • eVito ble brukt til daglig drift – hovedsakelig for kjøring til kunder og byggeplasser.
 • gjennomsnittlig kjørte kilometer var mellom 30 – 300 km med en gjennomsnittlig kjøretid på to timer
 • rekkevidden er allerede tilstrekkelig for det meste av operasjonen

Bilinnredningen – SR5

 • Bilinnredningen ble meget godt mottatt og vurdert av kunder
 • Kombinasjonen av forskjellige BOXX størrelser, hyller og skuffer ble godt mottatt av alle bransjer

Generelt

 • Den trinnløse kjøringen av eVito ble oppfattet veldig positivt
 • Bilen og prosjektet ble meget godt mottatt av kunder og kolleger av brukerne
 • Enkelheten med eVito og utstyret i bilen, oa at det kan integreres i den daglige arbeidsrutinen ble vurdert som feilfri.

I samarbeid med vår «VanSolution-partner» Sortimo tar vi transformasjonen til elektromobilitet ytterligere og tilbyr håndverksbedrifter et konkret hjelpemiddel for å forenkle overgangen til lokale utslippsfrie kjøreturer. Fokus er å presentere en sektorspesifikk løsning for handelsmenn og industrikunder. Sammen med Sortimo tilbyr vi derfor våre kunder testede og sertifiserte ekspansjonsløsninger som kan omarbeides til den individuelle kundens bruk.

Steffen Lucas, salgs- og markedssjef for Europa og leder for salg av Transporter og varebiler i Tyskland Mercedes-Benz Vans

Sortimo SR5 utstyr i bilen er også tilgjengelig som «VanSolution»-løsning

eVito er utstyrt av Sortimo med SR5 reolsystem, som også har vært tilgjengelig fra tidligere som «VanSolution» siden høsten. SR5-utstyr fra Sortimo gir maksimal utnyttelse av lasteplassen og best mulig oversikt i kjøretøyet takket være ulike organisatoriske elementer. Sortimo-økosystemet sikrer konsekvent kompatibilitet for innredningen med vanlige verktøykasser og det praktiske ProClick-verktøybagsystemet. SR5 kan utvides med individuelt tilbehør. Bagasjerommet er kledd for å beskytte karosseriet og dermed bevare verdien. I tillegg er lastegulvet allerede utstyrt med tilkoblingspunkter for en ytterligere reol, noe som gjør påfølgende installasjon mulig til lavere pris.

Elektromobilitet for håndverkeren på Zukunft Handwerk i Munchen

På slutten av det vellykkede prosjektet fikk vi lov til å presentere det på messen: «Zukunft Handwerk» i Munchen i form av et foredrag og kunne høste positive tilbakemeldinger fra ulike parter.

På vår felles stand med Mercedes-Benz ble både våre kolleger fra Mercedes og våre kolleger fra Sortimo spurt om oppsettet flere ganger og møtt med stor entusiasme for bilen og utstyr i bilen.

Sortimo er tydelig bak temaet elektrisk mobilitet og er i tett utveksling med produsenter av arbeidsbiler, som dette prosjektet også viser. For våre kunder betyr dette at vi er glade for å gi råd når det gjelder å bytte fra konvensjonelle biler til elektriske biler. Med intelligente løsninger for bruk av lasterommet, er vi klare til å hjelpe våre kunder med å oppnå minst samme mobilitetsnivå i elbiler, som man har med andre drivsystemer.

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

 • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
  Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.