text.skipToContent text.skipToNavigation

Corporate Social Responsibility hos Sortimo

Header_CSR-1050x510.jpg
Sortimo tar ansvar!
For oss er bærekraft en hjertesak og en selvfølge
zitat_anf-zeichen
Vi forblir tro mot oppdraget vårt om å lage produkter som forenkler og optimerer mobilt arbeid (roaming, punkt til punkt) for våre kunder. Samtidig føler vi oss forpliktet til å gjøre det på en måte som ikke bruker opp jordens ressurser. Denne forpliktelsen innebærer et ansvar for vår komplette verdiskapingskjede som strekker seg på tvers av våre lokaliseringer, og som gjelder hele livssyklusen til produktene våre.
zitat_ausf-zeichen
Reinhold Braun, administrerende direktør Sortimo International GmbH
Plattform_ClimaProtect-695x510.jpg
Verdiskapingskjede
Zusmarshausen: Det eneste produksjonsstedet med ambisiøse mål for en CO2-nøytral produksjon.

Samfunnsansvar: Vi fremmer den regionale økonomien ved å produsere på kun én lokalisering og være trofast mot våre leverandører. 

Bedriftsledelse: Målet er ambisiøst – vi slår inn på kursen mot en klimanøytral, CO2-nøytral produksjon på lokaliseringen i Zusmarshausen for på denne måten å utvikle et CO2-nøytralt produkt- og servicetilbud. Dette målet skal nås basert på fire søyler: lavkarbonproduktdesign, energieffektivitet, fornybar strøm og karbonreduksjon. Det har i mange år vært en selvfølge for oss å overholde strengt alle Code of Conduct-relevante temaene ved valg av leverandører og underleverandører samt retningslinjene for bærekraftig anskaffelse med hensyn til arbeids- og menneskerettigheter samt antikorrupsjon.

Bærekraft: Sortimo produserer ene og alene i Zusmarshausen, noe som gjør at hele verdiskapingskjeden kan kartlegges i henhold til optimalisering av ressursene. Lange leverings- og produksjonskjeder unngås og det satses på bærekraftige materialer for å holde CO2-utslippene på et minimum. Sortimos næringsbygg er tilpasset den naturlige omgivelsen og er utstyrt med solcelleanlegg slik at en del av produksjonen allerede forsynes med solenergi. Med Sortimo Innovationspark Zusmarshausen ble en første suksess for en CO2-nøytral produksjon oppnådd. Fordi ladeparken kan brukes til å knytte sammen sektorer for å danne et felles energiledelsessystem, og på lang sikt kan det produseres og lagres “Sortimo blå strøm” 

Sortimo Innovationspark Zusmarshausen

Mer informasjon
Kjøreplan mot CO2-nøytralitet

Mer informasjon
Code of Conduct

Code of Conduct
Produkter og tjenester
En ansvarsbevisst utvikling for en bærekraftig bedriftsledelse hos kundene våre.

Sosialt ansvar: Sikkerhet er et vesentlig aspekt som har betydelig innvirkning på produktutviklingen vår. Med vårt tilbud kan vi nemlig påvirke beskyttelsen av menneskeliv enormt. Derfor er Sortimo bilinnredningene utviklet i henhold til det høyeste sikkerhetsnivået: Kollisjonstester under reelle betingelser, dette betyr at Sortimo-produkter garanterer maksimal beskyttelse også med full last. I tillegg legger vi stor vekt på ergonomi i produktdesign for en bærekraftig helse for kundene våre og for å unngå arbeidsulykker.

Bedriftsledelse: Sortimos produkter og tjenester hjelper kunden til å oppnå en økt organiseringsgrad, en digital oversikt over ordrene som kan spores til enhver tid, en komplett løsningspakke for alt som har med den mobile arbeidshverdagen og organiseringshjelpemidlene å gjøre, digitale varelagerlister og markedsføringsverktøy, og til slutt for å få bedre produktivitet og lønnsomhet..

Bærekraft: Sortimos produkter og tjenester fører automatisk til en reduksjon av unødvendige materialer i lasterommet og sørger for en ideell oversikt over arbeidsmidlene. Dette sparer vekt og turer, og kundene våre reduserer sitt CO2-fotavtrykk uten videre anstrengelser. I tillegg er Sortimo en kompetent rådgiver for elektromobilitet innen service og håndverk, og driver aktivt frem forandringen med sin ekspertise.

Innen produktutvikling griper følgende aspekter inn i hverandre:

 

> Kvalitet for en maksimal levetid

> Overføring til en Second-Life-Cycle

> Sikkerhet for ditt og alle trafikanters liv

> Ergonomi for et helsevennlig arbeidsmiljø

> Funksjonalitet for en problemfri arbeidshverdag

 

For mer:

 

> Lønnsomhet

> Sikkerhet

> Miljøvern

Sortimo står ved din side for å gi deg råd ved overgangen til elektromobilitet. På dette området har vi bygget opp en enestående kompetanse og gir deg råd angående:

 

> Optimering av utnyttelsen av lasterommet 

> Vektreduksjon ved å organisere arbeidsplassen

> Rådgivning ved overgangen til elektromobilitet

 

La oss redusere din Total Cost of Mobility, øke din produktivitet og samtidig minimere CO2-utslippet.

Kun på denne måten kan vi sammen se framtiden i møte på en vellykket måte.

Vi gir deg gjerne råd.

Vår standardportefølje inneholder en stor andel resirkulerte og bærekraftig produserte materialer. 

Ved materialvalg kan vi etter ønske bruke

 

> 100 % resirkulerte materialer  <.

 

Som for eksempel ved KEP-reolen, vårt første CO2-nøytrale produkt