Fill out my online form.

Praktiske transportløsninger for stiger: Det er så enkelt!

Hvis du trenger en stige for arbeid på byggeplassen eller for servicearbeid, har du ofte problemet at det er klumpete og noen ganger vanskelig å legge bort – på eller i bilen. Her finner du ut hvilke trygge og ergonomiske og praktiske transportløsninger for stiger Sortimo tilbyr.

Hvis du er en håndverker eller servicetekniker, kan du ha stilt deg selv følgende spørsmål: Hvordan kan jeg opprette mer lagringsplass på eller i varebilen min? Hvordan kan jeg i det minste gjøre den beste bruken av den tilgjengelige plassen i bilen for å trygt lagre og transportere stiger der? eller: Hvordan kan dette gjøres så ergonomisk som mulig uten å stadig belaste ryggen min? Svarene blir raskt gitt: Sortimo tilbyr omfattende transportløsninger for stiger – og de passer perfekt.

TopSystem, stigeklemme, stigeløft, stige bak og innvendig stigefeste

Å skape løsninger for optimalisert arbeidsflyt samt sikker og rask lagring og transport av arbeidsmaterialer er Sortimos kjernekompetanse. Sortimo har alltid de riktige svarene på spørsmål om de optimale transportløsningene for stiger og sikker transport på og i kjøretøyet: Stigens sideløft (kan løfte opp til 35 kilo) støtter deg når det gjelder å løfte stigen ergonomisk og med liten innsats på taket.

Stigeløfteren bak er designet for stiger som veier opp til 51 kilo, og innvendig stigeholder bidrar til å lagre stiger som veier opp til 18 kilo i varebilens interiør – på kjøretøyets tak – på en plassbesparende måte. Og: Den passer inn i alle kommersielle kjøretøy modell. For de som ønsker å ta en pragmatisk tilnærming, er stigeklemmen et kostnadseffektivt hjelpemiddel som forenkler arbeidstrinnene og muliggjør sikker transport av stiger.

Hvilket transportsystem, og hvilken krav?

Få en rask oversikt over de mange mulighetene vi tilbyr deg.

Eksempel på bruksområde Løftesystem for sidemontert stige
Kjøp nå!
Løftesystem for bakmontert stige
Spør nå!
Innvendig stigelift
Kjøp nå!
Stigeklemme
Kjøp nå!

Oppbevaring på tak


Innvendig oppbevaring


Last (kg)

Opptil 51

Opptil 40

Opptil 35

Opptil 18


Lengde på stigen (m)

Opptil 4,5

Opptil 1,8Alle lengder, kun
avhengig av
bilens lengde.


Lasting og lossing
mulig fra siden?Lasting og lossing
mulig fra enden?


Grunnlaget: Takstativet for TopSystem

Grunnlaget for transport på kjøretøytaket er TopSystem takstativet, som skaper ekstra lasteplass og er designet for store og noen ganger svært lange gjenstander eller arbeidsmaterialer – for eksempel stiger – for å transportere dem trygt og på en plassbesparende måte. Det integrerte Prosafe-lastsikringssystemet er praktisk å bruke og hjelper deg med å raskt legge ned lasten og transportere den på en sikker måte.

Løsning 1: Stigeklemme

Du kan feste stiger på TopSystem takstativet med det rimelige tilbehøret – stigeklemmen. Selvfølgelig må du klatre på en annen stige for å bruke klemmen på van taket. Når du først er på biltaket, er det veldig enkelt å bruke og kan plasseres universelt på TopSystem. Med bare én hånd kan opptil fire nestede stiger sikres og usikres på TopSystem med stigeklemmen. En lås beskytter også stiger mot tyveri.

Fordelene:

 • Enkel betjening
 • rask sikring av stigen
 • universelt anvendelig
 • låsesystem

Hvis du ønsker å løfte stiger på taket litt mer komfortabelt, tilbyr vi deg individuelle løsninger med våre forskjellige løftesystemer for å laste og losse stiger med støtte.

Løsning 2: Løftesystem for sidemontert stige

Legger du vekt på ryggvennlig og ergonomisk arbeid? Da er stige sideløfter tingen for deg! Som ekstrautstyr til TopSystem kan du bruke løfteren, som kan monteres på begge sider, for å laste stiger på takstativet eller losse dem fra den. I tillegg til den ergonomiske håndteringen er dette spesielt praktisk i indre byområder, da stiger kan løftes opp og ned sidelengs og dermed fra fortauskanten når de parkeres på veikanten. Dette betyr at du ikke har noe problem med biler som er parkert bak deg, og at du kan laste og losse trygt.

Fordelene:

 • designet for kjøretøy opp til en høyde på to meter
 • værbestandig og ekstremt slitesterk takket være materialer av høy kvalitet
 • kan brukes fleksibelt på grunn av sideveis lasting og lossing av stigen
 • egnet for bruk i byen, Siden det ikke er behov for plass bak bilen for lossing
 • designet for alle vanlige 1, 2 og 3 rung stiger
 • maksimal stigelengde opptil 1.5 ganger lengden på TopSystem tverrbjelken avstand (1380 til 3000 millimeter)
 • Lastbar opp til 35 kilo
 • fullt gummiert i kontaktområdet, og dermed beskytte materialet

Videoer: Stigen løfter i aksjon

Løsning 3: Løftesystem for bakre stige

Å arbeide ergonomisk til tross for tungt arbeidsmateriale trenger ikke å være en motsigelse – stige bakløfter beviser dette. Det tar stiger som veier opp til 51 kilo og støtter deg i å få stigen på taket fra baksiden av bilen, hvor den kan være forsvarlig sikret og transportert.

Fordelene:

 • Tilgjengelig i lengder på 2500 og 3000 millimeter
 • kan lastes med opptil 51 kilo
 • behagelig enkel løfting av stigen på taket takket være trykksylinderen
 • lasten er sikret komfortabelt og ergonomisk når stigen senkes

Løsning 4: Innvendig stigeholder

Transportløsningen for kortere stiger inne i bagasjerommet: Innvendig stigeholder. Med innvendig stigeholder, gjør du best mulig bruk av tilgjengelig plass inne i din varebil: Stigen er beleilig festet og transportert under taket av kjøretøyet.

Fordelene:

 • Plassbesparende og praktisk installasjon under kjøretøytaket i kjøretøytaket.
 • designet for doble stiger i aluminium opptil 1.8 meter lang og veier opptil 18 kilo
 • passer i alle nyttekjøretøysmodeller

Kontakt oss: Individuell rådgivning for dine spørsmål

Har du fortsatt spørsmål om TopSystem takstativ eller stigetransportløsningene som presenteres og ønsker å kontakte oss direkte? Vårt Sortimo-team hjelper deg gjerne i våre avdelinger og stasjoner over hele Norge. Du kan også få hjelp på ditt Sortimo kundesenter. Du finner alle kontakter på: mySortimo.no/kontakt
Hvis du har spørsmål eller forslag angående vårt blogginnlegg, vennligst send oss en melding – vi vil gjerne høre fra deg. Du er også velkommen til å anbefale og dele dette innlegget!

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

 • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
  Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.