Fill out my online form.

For mer lagringsplass i og på varebilen – TopSystem ProSafe

Noen ganger er det ikke nok plass i varebilen, spesielt når du trenger å frakte lange objekter som rør, bjelker eller stiger. I denne artikkelen kan du lese om hvorfor Andreas Schwabauer fra Bubesheim i Schwaben sverger til Sortimo sitt TopSystem ProSafe takstativ.

Andreas Schwabauer kunne ikke se for seg livet uten det lenger: takstativet på hans Ford Transit.

Det er spesielt praktisk når det er nødvendig å frakte lange og tunge varer slik som markiser som er opp til seks meter og bjelker som veier opp til 110 kg, brukes til å bygge stilige terrassebaldakiner som overstiger lasterommets kapasitet. Fram til nå har Andreas alltid brukt en stor tandem trailer som forårsaket vanskeligheter når det gjaldt parkering og manøvrering. Siden juni 2020 har han brukt TopSystem ProSafe fra Sortimo.

Det robuste takstativet tilbyr ikke bare stor plass på taket til hans varebil, TopSystemet sørger også for at lasten er helt sikker under transport. Han er mye mer fleksibel og raskere på veien når han lar traileren stå igjen hjemme. Nå bruker han bare traileren nå han må ta med komplette takdeler til kundene sine. En trailer er nå nok for den lille varebilen. I stedet så brukes TopSystemet til å transportere markiser, reparasjoner eller til og med for å returnere enkelte ødelagte deler til verkstedet.

Rask og pålitelig lastsikring er en topprioritet for metallarbeideren. Dette var også hovedårsaken til at Andreas Schwabauer valgte TopSystem takstativ. ProSafe lastsikringssystemet er allerede integrert som standard. «Jeg fant ikke dette på noen andre takstativsystemer på markeder. Også, beleggede seksjoner som ikke må ripes opp, er godt beskyttet takket være de innebygde beskyttende gummistripene.»

ProSafe er integrert i hele lengden på tverrprofilen, slik at lastestropper kan hektes raskt og enkelt med bare en bevegelse, og de lange seksjonene festes på kjøretøyets tak på best mulig måte.

ProSafe systemet kan ikke bare brukes på taket, det kan også brukes i varebilens hele lasterom da det er kompatibelt med kjøretøyets originale lastepunkter og kan selvfølgelig brukes i Sortimo sin bilinnredning.

Dette betyr at Andreas drar nytte av integrert lastsikring for hele varebilen.

 “Med ProSafe har jeg lastsikringssystem som passer overalt. Jeg hadde noen få andre lastestropper, men jeg har erstatte dem nå.”

Det modulære designet av TopSystemet tilbyr den rette varianten for alle typer varebiler. Enten stor eller liten varebil, høyt eller normalt tak, to, tre eller fire tverrprofiler – TopSystemet tilpasser seg fleksibelt til håndverkerens belastningskrav.

Schwabauer bestemte seg for en konfigurasjon med totalt seks tverrprofiler på grunn av økt stabilitet og utvidet lasteareal.

I tillegg til ProSafe lastestropper, valgte Andreas også lasterull som et tilbehør. Dette er festet til sidepanelene og dermed bak kjøretøyet, og gir plass til det monterte ryggekameraet. Lasterullen tillater enkel lasting og avlasting på taket samtidig som den forhindrer skader på karosseriet, da materialene ikke berører kanten på kjøretøyet.

Andreas Schwabauer har ikke behov for noe annet tilbehør slik som lastestoppere eller varsellys foreløpig. “Hvis jeg trenger noe her, kan jeg alltid ettermontere det.”

For å sikre holdbarheten til takstativet, er komponentene i Sortimo TopSystem er laget av rustfritt stål og aluminium og er derfor motstandsdyktig mot vær og korrosjon. Rust er ikke lenger et problem heller og gir takstativet varig verdi. Dette betyr at den enkelt kan konverteres til et nytt kjøretøy og monteres av når kjøretøyet skiftes ut (dette gjelder dersom det er samme varebilmodell).

Når vi spurte om det er var noen forstyrrende vindlyder mens man kjører, svarte Andreas veldig tydelig: “Selvfølgelig kan man høre at det er takstativ festet på taket nå man kjører. Men det er ikke høyere lyder enn vanlige kjørelyder.”

Alt i alt er han veldig fornøyd med kjøretøyet og takstativet, i fremtiden ville han valgt et mer kraftigere kjøretøy: “Spesielt med full last, 170 hk istedenfor 130 hk hadde vært bedre.”

Min konklusjon:

Min konklusjon på TopSystemet er veldig bra. Jeg her veldig fornøyd med takstativet fordi jeg kan stole på at materialene mine er ordentlig festet på taket. Det faktum at lastsikring allerede er integrert, er også veldig praktisk og jeg kan bruke ProSafe både på og inni varebilen min. Min nye varebil vil også bli utstyrt med TopSystemet.

Andreas Schwabauer Metallbau Schwabauer

Veien til Sortimo TopSystem

Andreas Schwabauer kjøpte hans TopSystem på den tradisjonelle måten gjennom sin salgskonsulent hos Sortimo i Zusmarshausen. Det er selvfølgelig også mulig å bestille takstativet online. Potensielle kunder kan finne ferdig konfigurert sett i forskjellige varianter for alle varebiler på mySortimo.no.

Du kan også konfigurere takstativ selv online. Ved bruk av SR5 bilinnredning konfiguratoren, kan du tilpasse TopSystemet uten bilinnredning og legge til passende tilbehør. Prisen for bilmontering er allerede inkludert i totalprisen.

Den opprettet konfigurasjonen er også lagret på din mySortimo konto slik at den er tilgjengelig igjen og igjen til nye varebiler.

Oppdatering november 2021:

Nytt tilbehør til Sortimo TopSystem:

Aluminium lasterør

Med lasterøret i aluminium kan selv lang last oppbevares tørt og sikkert: I testen: City Crash test, med en maksimal belastning på 50 kg, passerte den med glans!

Stige til Bakdør

Den bakre stigen gir komfortabel, sikker tilgang til takområdet og lasten som er festet til takstativet. Til tross for den lave vekten er den laget av materialer av høy kvalitet, noe som sikrer høy stabilitet med en lastekapasitet på opptil 120 kg. Det er lett å montere uten å bore hull i kjøretøyhuset, så det er ingen permanente sjenerende merker.

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

  • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
    Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.