Fill out my online form.

Ett «klikk» – uendelig mange muligheter for din mobile arbeidshverdag!

Finn ut interessant informasjon om alt fra produktutviklingen av ProClick til produktlanseringen. Sortimos administrerende direktør, Reinhold Braun, gir deg et blikk bak kulissene.

Sortimo – spesialisten på bilinnredninger – har nå også tekstillommer? Ja, svaret er enkelt: Disse passer nemlig optimalt inn i vårt EcoSystem. Og de som kjenner Sortimo godt, vet at vi kan mye mer enn «bare» bilinnredning. Jeg spurte Sortimos administrerende direktør, Reinhold Braun, om å dele litt informasjon fra produktutviklingen av den nye produktserien ProClick og fortelle oss hvorfor nettopp denne utvider vårt EcoSystem optimalt, og bringer deg trygt gjennom den mobile arbeidshverdagen din.

I tillegg til bilinnredninger, BOXX-er, kofferter og diverse tjenester, har Sortimo nå også tekstillommer og verktøybelter i produktutvalget sitt. Hvordan kom dere på ideen om å utvikle lommer for byggeplassen og dermed bygge opp mer kompetanse i tekstilbruk?

Som en full service-leverandør som ønsker å gjøre kundens arbeidshverdag så effektiv og produktiv som mulig, var det neste logiske trinnet å tilby kundene våre en egen produktserie utformet spesifikt for mobilt arbeid. Fra utgangsideen om såkalte Soft Storage-løsninger, ble prosjektet konkretisert til å utvikles som transportløsninger rett på kroppen. Ut fra dette oppsto det en komplett ny produktserie til mobilt arbeid , laget i samarbeid med kompetente partnere som er velkjent i markedet.

Vi visste allerede at produktene måtte være smidige og robuste, noe som vi bare kunne få til med svært holdbare tekstilfibre. Kjernekompetansen vår – metallkonstruksjon – var derfor ikke til hjelp. Derfor hentet vi inn fagkompetanse i form av nytt personale fra tekstilproduksjon, slik at vi kunne velge de ideelle fibrene med en akseptabel investering.

Etter forskjellige tester falt valget på tekstilstoffet av 1000 den polyester, som er pålitelig, holdbart og har en lang levetid under selv de tøffeste betingelsene. Siden vi alltid har fokusert på høykvalitets materialblandinger, er dette en storartet utvidelse i tillegg til våre metall- og plastprodukter.

Ett av kravene til den nye produktserien var naturligvis en sømløs integrering i vårt Sortimo EcoSystem, det vil si den måtte ha grensesnitt mot eksisterende produkter, som bilinnredningene våre eller L-BOXX-ene, men på den andre siden tilby ogsåmuligheten formobil transport rett på personen. Dette var til slutt også tidspunktet for når den innovative ProClick holderen ble til.

Hvor kom navnet «ProClick» fra?

Click har en bokstavelig lydmessig bakgrunn, ettersom koblingen mellom de enkelte bestanddelene i produktserien fungerer på grunn av to vesentlige elementer – ProClick Holder og kroken.

Når en ProClick verktøyvesker festes i holderen, hører brukeren et tydelig akustisk signal – «Click». ProClick står dessuten for enkelhet på den ene siden og samtidig systemets allsidighet på den andre siden – brukeren får uendelig mange muligheter med kun ett «Click»! «Pro»-delen understreker den velprøvde, høye Sortimo kvaliteten når det gjelder profesjonelt arbeid.

Hvor raskt kom dere frem til at produktserien skulle hete ProClick?

Helt ærlig var det en ganske lang prosess, siden vi ønsket et navn som var godt gjennomtenkt. 😉

Intern brainstorming og tenketanker – også med våre samarbeidspartnere – ga oss mange gode forslag. Til slutt spurte vi våre profesjonelle brukere innen håndverk og industri hvilke navneforslag de syntes passet best. Det store flertallet valgte ProClick og dermed var produktnavnet valgt.

Sto spesifikke målgrupper eller bransjer i fokus under produktutviklingen med tanke på hvem produktserien skulle egne seg for spesielt?

Det var i serien «Ti tommeltotter» med Tim Taylor som egenerklært «gjør det selv-konge» at verktøybeltet ble til allemannseie. 😉 I nettopp USA har verktøybeltet allerede vært i bruk i flere tiår, særlig for tømrere og taktekkere. Sånn sett er verktøybeltet altså ikke noe nytt.

Det er den lettvinte fastklikkingen av lommene, selv mens du har beltet på deg , samt den komplette kompatibiliteten med vårt EcoSystem – lastsikringssystemet ProSafe og L-BOXX-familien – som gjør ProClick systemet til noe enestående på markedet og interessant for alle håndverk og bransjer.

Enten det gjelder VVS eller elektro, om du er taktekker eller tømrer, proff eller hobbyhåndverker – ProClick er så funksjonelt og fleksibelt i bruk at absolutt alle håndverkere kan gjøre seg god nytte av systemet.

I tillegg blir ProClick utvidet ytterligere via Joint Venture BS Systems, slik at tilbudet vil ha en enorm, merkeuavhengig vekst i fremtiden. Men naturligvis fortsatt fullstendig kompatibel med Sortimo EcoSystem.

Hvilke fordeler har produktserien i min mobile arbeidshverdag?

Her kan jeg også vise til spørreundersøkelsen som vi gjennomførte under produktutviklingen. Vi ba om en vurdering av fordelene bevegelsesfrihet, sikkerhet, systemovergripende kompatibilitet, orden og ergonomi.
Som resultatet av spørreundersøkelsen vi utførte i 2020 viste, ser fagfolk i håndverks- og servicebransjen punktet bevegelsesfrihet som den viktigste fordelen.

For 72 prosent av de spurte er det svært viktig at hendene holdes fri underarbeidet, samtidig som det nødvendige verktøyet finnes direkte på kroppen og alltid er rett for hånden. De vurderte det også som en stor lettelse å ikke lenger måtte bære med seg verktøy og forbruksmaterialer i bukselommene.

Dessuten syntes 69 prosent av de spurte at en systemovergripende kompatibilitet gir stor merverdi. De ProClick verktøyvesker kan nemlig enkelt henges opp i Sortimo bilinnredningen, festes på BOXX-er som C-BOXX eller på verktøyvesken, og transporteres slik sikkert til bruksstedet..

I tillegg til fordelene bevegelsesfrihet og systemkompatibilitet, spiller imidlertid også temaet sikkerhet en viktig rolle. Som spesialist på lastsikring er sikkerhetsaspektet generelt svært viktig for oss allerede under produktutviklingen. Håndverkeren må alltid kunne stole på at hjelpemidlene hans garanterer et mest mulig sikkert arbeid.

De ProClick verktøyvesker integrerte krokene av rustfritt stål garanterer godt feste i fastklikket tilstand på ProClick holder eller i ProSafe hullene i Sortimo bilinnredningen.

Dette er selvfølgelig spesielt viktig for håndverkere som for det meste beveger seg i store høyder som på stillaser, stiger eller hustak under arbeidet sitt.

 

Hvorfor bestemte man seg for kroken som tilkoblingselement og ikke en annen løsning, som for eksempel magneter?

Ved utviklingen av ProClick tok vi så godt som alle muligheter og løsninger for egnede tilkoblingselementer med i betraktningen og testet også flere ut med prototyper, med alt fra magneter til ulike kroker og andre festemuligheter.

Det var kompatibiliteten med det eksisterende ProSafe systemet som til sist avgjorde saken:

Med krokene kan ProClick lommer henges opp i alle vertikale ProSafe skinner , noe som ytterligere optimerer det mobile arbeidet og transporten av verktøylommene fra verkstedet til bilen og videre til byggeplassen.

Forhåndsutrustet på verkstedet oppnås sikker transport av ProClick verktøyvesker på SR5 sideprofilen eller på ProSafe stolpene til Globelyst4.

Når du kommer frem til byggeplassen, klikkes de raskt og enkelt fast på verktøybeltet med ett enkelt håndgrep.

Denne systemkompatibiliteten optimerer og forenkler brukerens arbeidssyklus ganske betraktelig.

Du har allerede nevnt ProClick holderen flere ganger. Er denne en vesentlig del av ProClick?

Definitivt, den ProClick holderer hjertet og forbindelseselement mellom lommen og beltet eller lommen og verktøyvesken – den sørger for at produktene klikkes fast i hverandre.

Spesielt praktisk og eksklusiv  er  at verktøybeltet – og her spiller det ingen rolle om du bruker ProClick verktøybelte eller et annet kommersielt tilgjengelig verktøybelte – ikke trenger å tas av for å feste holderen. Denne klikkes ganske enkelt fast på beltet via låsemekanismen.

Det er dette som er produktseriens enestående egenskap, for dette finner man ellers ikke på markedet. Vi ønsker alltid å gjøre våre kunders arbeidshverdag enklere ved hjelp av produkter med merverdi. Her kan selv små elementer gjøre en stor forskjell. På hektiske byggeplasser ønsker man nemlig ikke å bruke tid på å tukle med betjening/bruk av hjelpemidler. Med ProClick gir vi kundene våre et håndfast system som forenkler arbeidshverdagen deres.

Finnes det utvidelser av produktserien som allerede er på planleggingsstadiet eller i startgropen?

Ja, vi har mange ulike ideer om utvidelser og konkrete produkter som skaper enda mer verdi i produktutvalget vårt. De som kjenner meg, vet at jeg synes det er utrolig vanskelig å holde det hemmelig, men jeg kan ikke avsløre noen detaljer ennå. Det blir uansett veldig spennende!

Har du kanskje et par tips og triks til leserne våre om hvordan de kan bruke ProClick til å få en enda mer effektiv og produktiv arbeidshverdag?

Det har jeg så klart. 😉 ProClick gir her noen muligheter:

Jeg anbefaler for eksempel at du utstyrer verktøyveskerne på en standardisert måte. På denne måten er det enkelt å velge de(n) nødvendige lommen(e) – alt etter behov.

Man tar ganske enkelt den ene lommen av og klikker så den andre lommen på. Verktøy og hjelpemidler som hører sammen eller brukes sammen, oppbevares på denne måten alltid behovsmessig sammen og gjør at du sparer verdifull tid ved å ikke måtte lete etter det du trenger – i stedet klikker du bare en ny lomme på plass.

Denne fordelen ble ansett som svært relevant av 69 % av de spurte i spørreundersøkelsen vår, 25 % syntes til og med at dette var det aller viktigste. Ved å bruke ProClick finner også en og annen skrutrekker som før kanskje oftest endte opp i bukselommen, sin faste plass i verktøylommen.

På ProClick verktøyvesker i størrelse L finnes det en liten ekstralomme foran, passende i innsatsboksformatet. Forbruksmaterialer som muttere og skruer trenger altså ikke å ligge løst i verktøylommen.

Utstyr ganske enkelt en Innsatsboks i størrelse 1×2 eller to Innsatsbokser i størrelse 1×1 med de nødvendige forbruksvarene, så er de ordentlig oppbevart og sortert og lett tilgjengelig i verktøylommen.

Tusen takk for at du tok deg tid til oss, Reinhold! 😊

Har jeg vekket interessen din for ProClick?
Da kan du bli en av de første og bestille de praktiske ProClick produktene til din mobile arbeidsdag:

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

  • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
    Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.