Fill out my online form.

Elektrifisering

Det er økende press på flåter for å elektrifisere, ettersom flåteoperasjoner kan være en bedrifts største CO2-utslipper. Finn ut her hva du må tenke på når du elektrifiserer.

Nå som vi ser en økende trend med bysentriske virksomheter og flere som handler på nett og får dette levert på døra, er det et høyt press for å elektrifisere flåter. Flåtedriften kan være den største CO2-bidragsyteren til en virksomhet, og er derfor viktigst å endre. Presset for å transformere bilflåter er enda sterkere for selskaper hvis forretningsmodeller fokuserer på å tilby bærekraftige produkter eller tjenester og møter økte bærekraftsforventninger fra kunder.

Mulige utfordringer ved overgang til elektrifisert flåte

Det er en utfordring for enhver flåte å gjøre overgangen uten å miste kontrakter, få økte kostnader eller redusere produktiviteten. Selskaper prøvde å gå over 1:1 fra ICE (Forbrenningsmotor) til EV (Elektriske kjøretøy) og mislyktes på grunn av nyttelast og kapasitetsproblemer, og fokuserte for mye på kjøretøyene.

  • Selskaper mislyktes med modellvalg på grunn av inkonsekvente oppsett og involvering av for mange mennesker.
  • På grunn av mindre varebiler og mindre plass i disse kjøretøyene, blir produktiviteten påvirket når (reserve)deler til oppdraget mangler i varebilen.
  • Omtrent halvparten av flåteforvaltere og flåtesjåfører sier at lading mens du er på farten fortsatt er en bekymring.

Forskning avdekket at flåter og sjåfører føler seg begeistret og stolte over utsiktene til en elektrisk flåte og den positive innvirkningen bytte til dette vil ha på miljøet. Mange flåteforvaltere forventer å bytte til elbiler i løpet av de neste to årene. Så å introdusere en bærekraftig elbilflåte til kundebasen din vil være en ny standard, samtidig som produktiviteten opprettholdes og kostnadene ikke øker.

Hva trenger jeg å vite for en vellykket EV-overgang?

Målet bør være å re-modellere tjenesteprosessen din for å støtte din «Forretningseffektivitet», ikke «Flåteeffektivitet».

Mens nedbemanning og elektrifisering av en LCV-flåte gir åpenbare miljø- og CO2-utslippsutbytte, er det noen reelle utfordringer med å opprettholde arbeidsflytproduktiviteten ettersom nyttelasten blir mindre. Utstyr og reservedeler som enkelt ble fraktet i et større kjøretøy sliter nå med å finne plass i det mindre kjøretøyet.

For å forenkle overgangsprosessen til EV, må du overvinne spørsmål om lagring, brukerengasjement og ladeinfrastruktur.

  • Analyser lagringskapasitet og arbeidsflyten din – Det er det beste å engasjere brukerne, analysere deler de trenger å ha tilgjengelig og deres daglige arbeidsflyt.
  • Standardisering – Standardisering av varebilparken og varebilløsningen kan også støtte en raskere overgang til elbilflåten. Dette gjelder i en global kontekst, samtidig som nasjonal fleksibilitet opprettholdes.
  • Velg riktig EV – Når du velger det elektriske kjøretøyet, bør målet være å forbedre eller opprettholde ytelsen når det gjelder ansattes produktivitet og inntektsgenerering. De organisasjonene som med suksess går over til en elektrifisert flåte deler en felles tilnærming: fokus på kjernetjenesteprosessene og ikke først og fremst kjøretøyet!
  • Bestem hvordan du skal lade bilparken – Valget av ladeløsninger avhenger av hvor kjøretøyene dine befinner seg utenom arbeidstid. Noen alternativer er hjemme-lading, sentralisert lading på et depot eller offentlig lading.

Hvordan kan Sortimo hjelpe?

Sortimo tilbyr konsultasjon for å gjennomgå din nåværende status ved å gå over til EV, i samarbeid med deg og en liten gruppe av interessentene dine.

Vi tilbyr konsulenttjenester om hvordan du kan redusere størrelsen og øke produktiviteten med smartere design.

 

Sortimo løsninger har vært EV-klare i mange år, med monteringsklare gulv og SR5, som den mest plasseffektive varebilløsningen på markedet. Med de slanke sideprofilene er de perfekt laget for aerodynamiske elbiler med mindre lastekapasitet. Plassen utnyttes effektivt inne.

Sortimo har allerede en av de største europeiske flåtene av elbiler som kunde med over 1000 biler som skal monteres i løpet av et år.

Vi vet hva som er viktig for elbiler og kan dele denne opplevelsen med kundene våre.

Kontakt https://www.mysortimo.no/no/support-kontakt/kontakt

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

  • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
    Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.