text.skipToContent text.skipToNavigation
02.nov.2020

Bedre arbeidsmiljø med riktig belysning året rundt

Vi nærmer oss vinteren og det blir mørkere ute. Det gjør det ekstra viktig å sørge for tilstrekkelig belysning når du arbeider fra bilen, ellers risikerer du å gå på kompromiss med sikkerheten i varebilen din. Derfor anbefaler Sortimo, som er Europas ledende leverandør av bilinnredning, at du investerer i belysning som gjør arbeidsdagen din enklere i det kalde, fuktige og mørke vinterværet.

Arbeidsmiljøloven krever at arbeidet planlegges og legges til rette for å forebygge skader og sykdom. Det omfatter bl.a. bruk av teknologi, slik at medarbeidere ikke utsettes for fysiske og psykiske belastninger, og at hensyn til sikkerhet ivaretas.

I vintermånedene er det viktig med ekstra god belysning for å opprettholde ett sikkert og trygt arbeidsmiljø. Derfor anbefaler Sortimo at du investerer i belysning som lyser opp når det er mørkt.

Lyset minner om dagslys

Når dagslyset er begrenset i vintermånedene er det viktig å innrede varebilen så du ikke går på kompromiss med sikkerheten. Freddy Kristiansen, Sales Manager i Sortimo Norge, forteller:

- God belysning skal sikre at jobben din i vintermånedene foregår likeså effektivt og forsvarlig som resten av året.

Hos Sortimo bruker de LED-belysning som oppfyller den såkalte IP54-standarden i sine integrerte innredningsløsninger. Serien heter Black Edition og finnes i flere størrelser.

- Fargen til lyset minner om dagslys og er derfor behagelig for øyet. Serien er i tillegg utviklet slik at belysningen håndterer både kulde og fukt uten problemer. Det lave strømforbruket betyr også at man ikke opplever at belysningen belaster batteriet, selv om det er kaldt utenfor. Dette gjør at man med denne LED-løsningen får en effektiv belysning året rundt, uansett vær.

Hold fukten ute

I tillegg til effektiv belysning anbefaler Sortimo at du isolerer varebilens varerom, for å unngå frostskader på materialet i vintermånedene. Kristiansen forteller videre:

- Det er mange som ønsker å få installert varmeisolering, og vi har dessverre sett mange eksempler på at man i slike tilfeller har valgt å bruke fuktabsorberende materialer. Det øker risikoen for at fukten fanges i varerommet og utvikler seg til muggsopp, som samtidig svekker isoleringsevnen.

I følge Kristiansen bør du heller velge en isoleringsløsning som både beskytter mot kulden og er fuktavvisende:

- Derfor anbefaler vi Aluthermo Quattro som er markedets eneste tynne multirefleksive isoleringssystem i flere lag med termisk sveisede overflate. Løsningen er med på å holde en konstant temperatur i varebilen uansett temperaturforhold utendørs.

For ytterligere informasjon, kontakt: Freddy Kristiansen | Sales Manager, Sortimo Norge | T + 47 45831509 | E-mail: fkristiansen@sortimo.no

For ytterligere bildemateriale og koordinering av intervjuer, kontakt: Pia Kristoffersen | Kommunikasjonsrådgiver, Perfekta PR | T +45 27596973 | E-mail: pia@perfektapr.dk

​​​​​​​Bildetekst til medsendt materiale: Det begynner å bli kaldere og mørkere utenfor, derfor anbefaler Sortimo at du investerer i belysning som gjør arbeidsdagen din enklere og tryggere.
Pressekontakt
Freddy Kristiansen

+4543552222
fkristiansen@sortimo.no